Houlbjerg
Houlbjerg kirke
Houlbjerg sogn


PILGRIMSVANDRING FRA GRANSLEV KIRKE - søndag d. 2. sept. 2018

Skrevet: 14-08-2018
Dagen indledes med gudstjeneste kl. 09.30, hvorefter der bydes på kaffe og et rundstykke.

Ca. kl. 10.30 samles deltagerne på P-pladsen foran kirken, og herefter vandrer vi omkring 11 km i omegnen og afslutter med suppe i Granslev forsamlingshus.

En del af vandringen foregår som stillevandring, ligesom der vil været et par ord til refleksion undervejs. Er det umuligt for dig med tavshed undervejs, så kan vi lave en lille ”bagtrop”, hvor man kan opretholde muligheden for samtale.

Alle er velkomne til at vandre med, men vi beder om tilmelding til suppe i forsamlingshuset senest d. 29. august til steen@europilgrim.dk.


SOGNEUDFLUGT til Hammerværket i Godthåb, torsdag d. 23-08-2018

Skrevet: 07-08-2018
Hammerværket er et arbejdende industrimuseum i landsbyen Godthåb syd for Aalborg.

Museet har til huse i ældre industribygninger, som blev ledige ved nedlæggelsen af Zincks Fabrikker i 1977.

Tilmelding senest 19. august til Kirsten Larsen: 86 96 44 97 – 30 34 27 95 –vm30@privat.dk (husk at opgive tlf. eller mail samt antal)

Afgang fra sognehuset i Houlbjerg kl. 11.30

Ankomst til Hammerværket ca. 12.50

Rundvisning i ca. 1,5 time, derefter kaffe med brød og lidt på egen hånd.

Afgang ca. 16.00 med hjemkomst omkring kl. 18.00

Pris 20,-

Vel mødt - Menighedsrådene


Indvielse af flyglet i sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 03-08-2018
- med klaver-musik og fællessang -

Torsdag d. 16. august kl. 19.30

Det er en stor glæde for mig som kirkernes musik-ansvarlige, at vi nu i juli har fået et nyt dejligt instrument i sognehuset - et næsten nyt flygel af mærket Yamaha , som vi har fundet til en favorabel pris.

Derfor vil vi gerne invitere til en lille uhøjtidelig indvielse torsdag d. 16. august, hvor efterårssæsonen samtidig skydes i gang.

Jeg vil præsentere instrumentet ved at spille lidt forskellig klassisk og rytmisk klavermusik - undervejs synger vi en række fællessange.

Det er vores håb at det nye instrument kan blive til glæde og gavn for sognenes beboere i mange år frem til mange slags arrangementer, og at det kommer til at tiltrække fremtidige organister og koncertudøvere. - Vi tænker, det også med tiden kunne inspirere til nye musik-aktiviteter i huset, fx sammenspil, musik-cafe, undervisning...

Menighedsrådet serverer en lille forfriskning undervejs.

Alle er velkomne!

Birgitte Østergaard, organist


Byfest og friluftsgudstjeneste i Bøstrup

Skrevet: 01-08-2018
Lørdag den 4. august 2018 kl. 11.00 på festpladsen ”Tages Lyst”, beliggende for enden af Hørvænget forbi forsamlingshuset.

Dagen indledes med friluftsgudstjeneste ved sognepræst Lene Sander.

Violinist Ian van Rensburg bosiddende i Bøstrup og kirkernes organist Birgitte Østergaard Petersen vil underholde med festlig musik undervejs.

Efter gudstjenesten serverer arrangørerne fra Bøstrup Forsamlingshus’ bestyrelse en let frokost. Derefter vil dagens øvrige program tage sin begyndelse.


Bålgudstjeneste i Granslev

Skrevet: 19-06-2018
Søndag den 1. juli 2018 kl. 19.00

Ved midsommertide inviterer menighedsrådet traditionen tro til bålgudstjeneste på Lars's eng, Møllegyden 1, Granslev, 8870 Langå.

I år får vi besøg af Gjern Spillemænd, som sætter ekstra kulør på aftenen. Gjern Spillemænd er en folkemusikgruppe, som har eksisteret siden 1979.

I de første 11 år var Lars Lilholt leder og arrangør, hvorefter fløjtenist Pia Brun Jørgensen i mange år stod i spidsen. I 2017 overtog sanger Stine Elbæk Gomard ledelsen af orkesteret.

Med violiner, fløjter, klarinet, harmonika, sang, bas og klaver fremfører Gjern Spillemænd musik, der klangmæssigt lyder som en blanding af barok- og traditionel spillemandsmusik. De kalder det selv symfonisk folkemusik med drev.

Vi håber på godt vejr, men skulle vi få regnvejr, rykker vi ind i kirken. Medbring gerne tæppe.

Efter gudstjenesten nyder vi bålet og midsommeraftenen - og en lille forfriskning, som serveres af menighedsrådet.