Houlbjerg
Houlbjerg kirke
Houlbjerg sogn


JULEHYGGE torsdag 6. december kl. 19.30 i sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 30-11-2018
Der vil være kaffe, godter, fællessang, lotteri samt besøg af en fortæller fra Viborg fortællekreds, som vil fortælle en julehistorie. Tilmelding til kaffen gerne senest den 4. december til Kirsten Larsen: 30 34 27 95 eller vm30@privat.dk.

Alle er velkomne


FREDSGUDSTJENESTE i Haurum kirke søndag 02-12-2018 kl. 19.00

Skrevet: 16-11-2018
Traditionen tro holder vi 1. søndag i Advent fredsgudstjeneste i Haurum kirke.

Fredslyset fra Jesu fødselsgrotte i Betlehem er på Sct. Georgsgildernes foranledning blevet bragt til Hammel ugen forinden, og det vil denne aften blive bragt ind i Haurum kirke.

Ved fredsgudstjenesten medvirker Sognekoret med adventsmusik.

Menighedsrådet er vært ved en forfriskning efter gudstjenesten.

Alle er velkomne.


HØJSKOLEAFTEN i sognehuset i Houlbjerg den 27. nov. kl 19.30 ved sognepræst Lene Sander

Skrevet: 15-11-2018
Aftenens emne: Hvad skete der egentlig, da danerne blev kristne – en rejse til Kongernes Jelling og ”omegn”

Kom og hør, hvad det var Lene sad og nørdede med i sin studieorlov.

Rejsen går til Vikingetidens Jelling, hvor vi møder den unge nye konge Harald Blåtand som lige har mistet sin medkonge, som også var hans far Gorm den gamle.

Harald står overfor nogle seriøse udfordringer.

Faretruende tæt på rumsterer den tysk-romerske kejser, der gladelig vil indlemme de vilde nordboere i sit rige. Det er Harald ikke interesseret i. Omvendt er han meget interesseret i den nye religion, der langsomt er begyndt at sive ind bl.a. sydfra. I Ribe lader folks sig allerede døbe for at kunne handle med de nye spændende handlende, der kommer til byen, som er kristne. Ansgar nordens apostel lader også røre på sig med sine kirkebyggerier, og munken Poppo bærer glødende kul for at overbevise Harald om den sande religion. Det skete en del, men desværre er det skriftlige kilder til denne del af vores historie få, men nyligt er der gjort mange nye arkæologiske fund, der kan være med til at kaste lys på en spændende del af Danmarkshistorien, hvor kongsgården rent faktisk lå i Jylland! Er du interesseret, så kom og hør mere.


JULEKONCERT OG ARNE HAUGEN SØRENSENS BILLEDER i Sall Kirke tirsdag den 20. november kl. 19.30

Skrevet: 06-11-2018
Sall og Haurum-Granslev-Houlbjerg menighedsråd indbyder til en ganske særlig kunstnerisk og musikalsk oplevelse. Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har udviklet en fremførelse af Händels Messias, hvor parret udover at spille uddrag af Händels mesterværk, vil projicere en betagende billedfremvisning af Arne Haugen Sørensens fortolkninger af Jesu liv op på storskærm i kirken.

Udover satser fra Händels Messias byder aftenens program på stemningsfuld julemusik.

I 2013 udkom Dorthe Zielke og Søren Johannsen med Händels Messias i uddrag for trompet og orgel, udgivet på Naxos. De har udvalgt satser til deres version af værket og indspillet omkring halvdelen af indholdet fra det populære værk. Satserne er varierende - med det store kirkeorgel og ved at anvende fem forskellige trompeter, fastholdes det mangfoldige lydbillede i Händels mesterværk.

Arne Haugen Sørensen havde sin debut som maler og grafiker i 1953 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, bl.a. Eckersberg Medaljen og Thorvaldsen Medaljen. Han er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer, men er også kendt for udsmykningen i en lang række danske kirker. I 2017 fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Videbæk, Vestjylland.

Dorthe Zielke har siden sin afslutning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spillet freelance i diverse orkestre, herunder Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet og Mahler Chamber Orchestra. Hun spiller ofte i kirker ved festgudstjenester og andre kirkelige handlinger.

Søren Johannsen fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortsatte med solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Med det klassiske orgelrepertoire har han givet en række koncerter i Danmark og i udlandet. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og en gang over 22,5 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001. Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

Alle er hjerteligt velkomne!


SOGNEDAG - søndag 11-11-2018 kl. 11.00

Skrevet: 02-11-2018
Der inviteres til sognedag.

Dagen er for beboere i alle 4 sogne og andre interesserede.

Vi starter dagen med gudstjeneste i Houlbjerg Kirke kl. 11.00, hvorefter der er frokost og kaffe i sognehuset.

Sognekoret vil underholde med et par sange i kirken og i sognehuset.

Efter frokosten kommer Erik Lindsø og oplyser og underholder os. Men vi skal også selv være lidt aktive, for dagens emne er sange fra Højskolesangbogen. Erik Lindsø vælger sangene og knytter kommentarer til dem. Han fortæller både om, hvad den enkelte sang betyder for ham, og hvilke historier, der i øvrigt knytter sig til den.

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole, programmedarbejder i Danmarks Radio og redaktør for Højskolebladet og magasinet Grænsen. Han er nu tilknyttet Rødding Højskole som underviser og kursusarrangør. Erik Lindsø har senest udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd”. Han er på vej med en bog om den danske sang.

Alle er velkomne.